Hoe vaak moet je cactus water geven

/ 06.04.2019 / Romke

Ter bescherming van je privacy zullen je gegevens niet aan derden worden overgedragen.. Druk tussen twee vingers voorzichtig op de bladeren.

Na de rustperiode dus vanaf maart de cactussen een klein beetje water geven benevelen met een plantenspuit. Wanneer moet je geen actie ondernemen? Het rustseizoen winterperiode is het perfecte moment om je plantje de nodige rust te gunnen.

Plant groeit niet meer verder. In de zomer is het beter per gietbeurt een flinke hoeveelheid te geven in plaats van elke week een beetje, de wortels mogen hierbij niet continu in het water blijven staan. Populaire vragen in deze categorie.

Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt. Algemene verzorgingstips Succulenten water geven Plaatsing en zonlicht van succulenten Succulenten verpotten Klein onderhoud van succulenten Veel voorkomende problemen met succulenten Mini plantjes verzorgen.

In de winter oktober t. Jonge cactussen kan je elk jaar verpotten, hoe vaak moet je cactus water geven, maar eens ze volgroeid ouder zijn verpot je ze best enkel als het echt nodig is.

Het is voor veel mensen aanlokkelijk om je plantjes te vaak en te veel water te geven. De potgrond  van je plantjes is nog niet volledig opgedroogd. Is het daarnaast mogelijk om regenwater op alive pearl jam lyrics meaning te gebruiken.

Als de eerste bloemknoppen verschijnen langzaam wat meer water geven.

Planten water geven doe je zo!

In het najaar en tijdens de bloei om de 2weken water geven, bij twijfel geen water geven indien de cactusaarde niet uitgedroogd is, geen water geven.

Laat de potgrond volledig opdrogen alvorens opnieuw water te geven. Cactussen kunnen erg lang zonder water. Weet jij het antwoord? Net zoals jij houden je vetplantjes, cactussen en overige kamerplanten al wel eens van een frisse douche.

Hou je daarbij steeds aan de instructies en hoeveelheden aangegeven op de verpakking, hoe vaak moet je cactus water geven. Een cactus verpotten is ook niet zo voor de hand liggend met al die scherpe stekels.

Uiteraard mag je jouw kamerplanten ook water geven met kraantjeswater… Maar als je de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van regenwater, gun hen dan ook regenwater of putwater. Username or Email Google Authenticator code.

Bij twijfel kan je beter geen water geven dan wel.

Je kunt ze het beste op een lichte plek neerzetten. Vaak groeit een cactus ook beter en sneller in een kleinere pot dan in een grote pot. Volg uiteraard ook steeds stap 2 bij mogelijke twijfels.

Username or Email Google Authenticator code. De basisregel voor vetplanten en cactussen is: Planten water geven kun je leren. De potgrond  van je plantjes is nog niet volledig opgedroogd. Je kamerplanten zullen je dankbaar zijn!

Planten hebben een voorkeur voor regenwater op kamertemperatuur. Siska 12 juli Ze hebben net een lange, zware en donkere rit achter de rug, waardoor ze extra kwetsbaar zijn.

Dit geldt ook voor vetplanten met dunnere bladeren. Je geeft best enkel extra plantenvoeding in de lente en zomer. Vetplantjes kunnen over het algemeen goed tegen droogte, maar hebben af en toe wel een slokje water nodig. Vaak kun je dit zien aan de cactusaarde, doordat deze dan vochtig blijft.

De rustperiode is van november tot maart. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Zorg er steeds voor dat er geen overtollig water in je sierpotje blijft staan.

U bent hier

Naast de waterkeuze raden we ook steeds aan om het water op kamertemperatuur te laten komen. In de zomer bij zeer warm en zonnig weer eens per week water geven, het beste is dan vroeg in de morgen of laat in de namiddag. In de periode tussen april en oktober hoeft de hoeveelheid water van de Aloë Vera net voldoende te zijn om te voorkomen dat de wortelkluit geheel uitdroogt.

Hoe vaak moet je een cactus water geven?

Je kan de zachte en vochtige bladeren vlot plooien zonder een knapperig gevoel tussen de vingers. Hou je daarbij steeds aan de instructies en hoeveelheden aangegeven op de verpakking.

Net zoals jij houden je vetplantjes, maar dat werkt gewoon makkelijker dan ons westerse bestek.

Andere: