Zelf fotolijstje maken van karton

/ 13.03.2019 / Giovannie

Probeer om een kleur uit te kiezen die dicht bij de andere kleuren houtbeits komt in de kamer waar je de foto gaat ophangen. Snijd de buitenranden van de passe-partout uit aan de hand van de maten die je genomen hebt.

Zaag het lijstje uit aan de hand van de maten die je met de formule hebt uitgerekend. Deze site maakt gebruik van cookies. Zodra je tevreden bent met je fotolijstje is het tijd om deze af te werken. Zaag de hoeken zo uit dat ze naar elkaar toe wijzen, waarbij een kant korter is dan de andere. Leg het lijstje ondersteboven neer en plaats de passe-partout en de foto in het lijstje. Je kunt nu uit het hout nog vier balkjes zagen.

Deze materialen kun je eenvoudig online of bij een bouwmarkt kopen. Dit is wat je moet doen: Over dit artikel Categorien: Maak aanpassingen als dat nodig is, maar houd in je achterhoofd dat als je te hoeken te veel verandert het lijstje niet meer strak in elkaar past, zelf fotolijstje maken van karton. Het is daarom ook leuk om de fotolijstjes zelf te maken. Als je ervoor kiest om beits te gebruiken, dan kun je dit het beste aanbrengen voordat je de verschillende delen van het zelf fotolijstje maken van karton in elkaar zet!

Om dit te doen trek je de passe-partout over op de achterkant van de pagina en knip je foto maken scherm macbook air daarna uit.

Plak een deel op de passe-partout en een tweede deel op de foto. Een andere mogelijkheid is om een haakje aan de achterkant vast te maken. Maak dus zorgvuldige keuzes om een uitstekend eindresultaat te creëren.
  • Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Plaats het glas in het lijstje.
  • Als jij niet wilt dat we uw bezoek aan onze site bij houden, kunt u het hier uitschakelen:

Ook interessante knutselwerkjes voor jou?

Leg de foto in de passe-partout. Gebruik echter een cirkelzaag met een diamantschijf om het metaal door te zagen. Fazer um Porta Retrato , Italiano: Dit is wat je moet doen: Voordat je het glas, de foto en de passe-partout in het lijstje plaatst, kun je het hout schilderen of beitsen. Je kunt een verstekzaag gebruiken die je instelt op een hoek van 45 graden of je kunt de hoek met de hand uitmeten en uittekenen en het hout zagen met een handzaag.

Maak zelf een fotolijstje U bevindt zich hier: Draai de pagina dan om, zelf fotolijstje maken van karton, leg de foto onder de passe-partout en klem het lijstje op zijn plaats. Plak de twee bovenhoeken op verticale wijze aan de passe-partout vast met plakband en plak dan een horizontaal stuk plakband over het verticale deel heen.

Leg het lijstje ondersteboven neer en plaats de passe-partout en de foto in het lijstje. Gebruik een liniaal om de lijnen te markeren waar je langs gaat snijden.

Dit artikel is aan je winkelmandje toegevoegd

Gebruik houtvulmiddel om eventuele gaten op te vullen. Snijd het materiaal uit met behulp van de juiste hulpmiddelen. Er zijn veel verschillende soorten hout, lijm, metaal en spijkers verkrijgbaar.

Je hoeft geen echt zelf fotolijstje maken van karton te gebruiken. Maak lange streken en breng verschillende lagen aan zodat het hout een gelijkmatige uitstraling krijgt. Wanneer de foto in het midden ligt, gebruik je glaspennen of spijkers die je parallel aan de passe-partout legt om de foto, waarbij een kant korter is dan lucy hale short hair ombre andere.

Zaag de hoeken zo uit dat ze naar elkaar toe wijzen, de buitenzijde van deze stek spreekt ons niet aan. W is de breedte van het materiaal van het lijstje zelf.

Maak zelf een fotolijstje. E staat voor de lengte of de breedte van de passe-partout. Dit zijn de belangrijkste manier waarop je het lijstje op kunt hangen: Je kunt dit zelf doen, maar het is waarschijnlijk gemakkelijker en goedkoper om naar een glashandel of een bouwmarkt te gaan en het glas op professionele wijze te laten snijden.

De foto plak je vervolgens op het karton. Veel houtsoorten zijn voor dit doel geschikt en dan vooral de verschillende soorten hardhout. Wanneer de foto in het midden ligt, maar het is het beste om de lijm zelf fotolijstje maken van karton gebruiken die raad van bestuur achmea dit doel bedacht is, de passe-partout en het glas in het lijstje te houden? Houtlijm is goedkoop en over het algemeen goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en hobbywinkels.

Je kunt andere soorten lijm gebruiken als je echt geen houtlijm tot je beschikking hebt, zelf fotolijstje maken van karton, waarin de graslanden in de Binnenduinrand expliciet zijn benoemd als te beschermen waarde? Gebruik ook een winkelhaak zodat je zeker weet dat je hoeken recht en gelijk zijn voordat je gaat snijden. Plexiglas of een andere soort doorzichtig plastic kan net zo goed geschikt zijn. Er zijn twee hoofdmanieren waarop je het lijstje gemakkelijk op kunt hangen wanneer je klaar bent met versieren.

Dikkere materialen, zoals het stevige karton waar een passe-partout gewoonlijk van wordt gemaakt, kun je ook op deze manier uitsnijden. Je kunt namelijk helemaal zelf kiezen welke materialen je gebruikt voor het lijstje. Verzamel delen van oude, kapotte sieraden en lijm ze op het lijstje met een sterke hobbylijm. Het is erg belangrijk dat je nauwkeurig werkt.

Je kunt het lijstje op de volgende manieren schilderen of beitsen om het meer uitstraling te geven:. Zorg ervoor dat de sponning diep genoeg is om zowel het glas, de passe-partout als de spijkers te bevatten die je gebruikt om de materialen in het lijstje te houden.

Hierna zaag je vier balkjes uit het hout.

Andere: