Woord klant mannelijk of vrouwelijk

/ 06.04.2019 / Illias

Bovendien ontvang je het gratis e-book Snel Beter Schrijven. Voorbeelden van woorden die zowel mannelijk als vrouwelijk zijn: Vroeger leerde men een rijtje vrouwelijke woorden op school.

Omdat het geslacht bij verwijzingen zichtbaar wordt. Volgens de Dikke van Dale mag het allebei, mannelijk en vrouwelijk. Opel innoveert vooral in haar Duitse fabrieken. Een paar bijzondere regels daarbij zijn:. Yara 1 jaar geleden Ik wil weten of het woord coach mannelijk of vrouwelijk is. Ik wil weten of het woord coach mannelijk of vrouwelijk is.

Tips van Laurent Beckers en Wim Oerlemans.

Staat wel een m achter bij het woordenboek. Een man die het woord voert, is een woordvoerder. Andere mannelijke en onzijdige woorden waarmee deze fout vaak gemaakt wordt: Je mag naar deze woorden verwijzen met 'zijn' en met 'haar'. Abonneer je op de Taalalert. Martin van Toll Producties.

Barbara 3 jaar geleden Het voorbeeld van waterschap dat jullie geven, klopt niet. Verwijzen naar bedrijfsnamen Microsoft maakt zijn nieuwe plannen bekend.
  • Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox.
  • Laatst gewijzigd op 15 maart

Heb je een vraag?

De M  staat voor maatschappij en dat is vrouwelijk. Het woordenboek heeft uiteindelijk gelijk, maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een woord vrouwelijk is als het een de-woord is en eindigt op lettercombinaties zoals de woorden in onderstaande lijst: De kleuterjuffrouw v vertelt haar kinderen een verhaaltje.

Taaluilen zijn respectvol en positief. Voorbeelden van woorden die zowel mannelijk als vrouwelijk zijn:

  • De taxichauffeur m  is erg zuinig op zijn auto. In Nederland wordt dan vaak voor 'zijn' gekozen, in Vlaanderen vaak voor 'haar'.
  • Bedankt voor je aanvulling Rien. Vaktermen Hoewel deze website alles graag uitlegt met zo weinig mogelijk vaktermen, noemen we voor de fijnproevers soms even een begrip van de schoolmethode.

Bij onzijdige woorden gebruik je bijna altijd ' zijn ': Abonneer je op de Taalalert, woord klant mannelijk of vrouwelijk. Taaluilen maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en voor het verzamelen en analyseren van statistieken.

Het Groene Boekje van schrijft hier niets over, maar alleen dat het een de-woord is. Het is daarom voor de niet-Limburgssprekende Nederlanders beter om je te richten op de kennis van het Duits. Lees meer 15 maart .

Hebt u een taalvraag?

Home Taalbank Taaltips Mannelijk, vrouwelijk of onzijdig. Joke Zwaal 2 jaar geleden Volgens de Dikke van Dale mag het allebei, mannelijk en vrouwelijk. De kleuterjuffrouw v vertelt haar kinderen een verhaaltje.

Staat wel een m achter bij het woordenboek. De sociale dienst m  heeft zijn administratie eindelijk op orde. Respectloze en negatieve reacties worden daarom verwijderd. Van Dale geeft wel als eerste optie vrouwelijk, waarin het ook vrouwelijk is:, then Internet options. Woorden eindigend op -schap zijn lang niet altijd vrouwelijk.

Nieuwsbrief krijgen?

Tip van Michel Maas. Taaluilen zijn respectvol en positief. Rien 2 jaar geleden Woorden eindigend op -schap zijn lang niet altijd vrouwelijk. Het CDA en zijn nieuwe voorzitter. De B  staat voor bond en dat woord is vrouwelijk.

Taaluilen maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer 2 septemberJoke Zwaal.

De gemeenteraad m staat in zijn recht. Martin van Toll Producties. Rinus 3 jaar geleden ik snap het nog niet. Taalbank Schrijfadvies Taaltips Tekstchecks. Dan beschouwen we ze vaak als onzijdig het-woorden en gebruik je het bezittelijk voornaamwoord zijn. Theo Deckers 2 jaar geleden Voor mensen die van huis uit een Brabants of Limburgs dialect spreken een handige tip:woord klant mannelijk of vrouwelijk.

Waar gaat het fout?

Het woordenboek heeft uiteindelijk gelijk, maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een woord vrouwelijk is als het een de-woord is en eindigt op lettercombinaties zoals de woorden in onderstaande lijst: Dan beschouwen we ze vaak als onzijdig het-woorden en gebruik je het bezittelijk voornaamwoord zijn.

Met jouw inschrijving help je een ander. Twijfel je nog steeds?

In Nederland wordt dan vaak voor 'zijn' gekozen, in Vlaanderen vaak voor 'haar'. De B  staat voor bond en dat woord is vrouwelijk. Er zijn woorden waarbij het Groene Boekje en Van Dale geen geslacht vermelden, maar alleen dat het een de-woord is.

Andere: