Vliegen met hond naar zweden

/ 04.04.2019 / Sam

Het spreekt voor zich dat je ook erg zenuwachtige of bange honden niet meeneemt in een vliegtuig. Amerikaanse honden nemen het vliegtuig alsof het niks is.

Boek je voor je vakantie een plaats op een veerboot, dan mag je hond mee als je de vereiste papieren hebt. Maar wij raden het geven van kalmerende middelen in principe af. Vervolgens moet je nog 21 dagen wachten voordat je huisdier mee kan op reis. Van 1 maart tot en met 20 augustus moeten honden aangelijnd zijn. Genoemde prijzen zijn prijzen per enkele reis en variëren per bestemming.

Een voer- en waterbak in de bench moet gevuld kunnen worden zonder het deurtje van de bench open te kunnen doen. Als je hiervoor anderhalf tot twee uur uittrekt voorkom je stress. Ook deze voorwaarden verschillen per land, vliegen met hond naar zweden. Reizen naar een land buiten Europa is complexer. Vraag bij het plannen van je vlucht altijd advies aan de maatschappij en zeg dat je met een hond reist.

Als dat goed gaat laat hem dan een tijdje alleen maar kom altijd terug voordat je hond onrustig wordt. Voor informatie over het invoeren van overige huis dieren is het verstandig om rechtstreeks contact opnemen met Statens Jordbruksverket het Zweedse ministerie van landbouw:.

Met je hond op vakantie naar Zweden

Daarnaast heeft deze chip als voordeel dat een weggelopen dier sneller kan worden teruggevonden. Blindengeleidehonden mogen altijd mee in de cabine zonder extra kosten, ook als andere honden niet worden toegelaten. Prijsniveau in Zweden Zweden is duur.

Als je hond zich agressief gedraagt, kan hij in beslag genomen worden. Je moet namelijk met nogal wat zaken rekening houden.

  • Doorgaans geeft dit nauwelijks problemen maar vooraf checken voorkomt problemen. De meeste vliegvelden hebben een speciale hondenincheckbalie.
  • Bevestig voor de zekerheid een plastic tas met droogvoer op de bench.

Als je op je reis een stop-over hebt waarbij je van vliegtuig wisselt zorg dan dat je altijd je hond ophaalt en opnieuw incheckt. Houd wel altijd rekening met twee uur extra voor de check-in procedure en extra tijd voor het ophalen van je hond op de plaats van bestemming, vliegen met hond naar zweden. Algemene informatie Allemansrecht Ambassades, consulaten en verkeersbureaus Betalen en pinnen Eten en drinken Feestdagen en tradities Verkeer Weer in Zweden Zweeds-Nederlandse vereniging.

Prijsniveau in Zweden Zweden is duur. Een last minute boeken met een huisdier is vaak vrijwel onmogelijk.

Tips voor vliegen met een hond

Langs het strand, bijvoorbeeld, en dat mag vrijwel overal, tenzij het aangegeven is. Melden bij Douane Is het de eerste keer dat het huisdier mee naar Zweden gaat?

Wij sommen ze even op en geven je alvast een vakantiechecklist.

Lijkt ons niet ideaal maar het kan met name gezien de kosten zinvol zijn om dit te overwegen als je een lange vlucht moet maken.

Over het algemeen zijn gezonde volwassen honden goed in staat om met het vliegtuig te reizen. Als je hond vertrouwd is met de bench moet hij er nog aan wennen dat die soms wordt afgesloten.

Bij het inchecken heb je deze papieren altijd maximum snelheid scooter spanje. Als dat goed gaat laat hem dan een tijdje alleen maar kom altijd terug voordat je hond onrustig wordt. Het klimaat is veel zachter dan je zou denken: Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt reizen met jouw hond.

Mag de hond loslopen?

De hond of kat moet een duidelijk leesbare tatoeage of microchip dragen. Niet in cabine naar bepaalde landen. Neem ook hun contactgegevens mee en dat van de dierenarts van jouw reisbestemming. Maar wij raden het geven van kalmerende middelen in principe af. Reistips Bereikbaarheid Plan je reis naar Zweden hier.

  • Zo leert hij dat je hem niet zal vergeten en kan hij erop vertrouwen dat je altijd wel ergens in de buurt bent.
  • De regels voor binnen Europa zijn van toepassing.
  • Hij zal maar de benen nemen!
  • Voor Britse eilanden en Australië en Hawaï gelden ook afwijkende regels; zo moet je huisdier in sommige gevallen na aankomst een tijdje verplicht in quarantaine blijven om de lokale flora en fauna te beschermen.

Dat varieert tussen de 4 tot 12 uur voor vertrek. Niet toe-gestaan in cabine of ruim, vliegen met hond naar zweden. De Nederlandse versie van het EU-dierenpaspoort is verkrijgbaar via je dierenarts? Wonen en werken in Zweden.

Alleen voor teken moet je nog opletten, maar dat geldt in veel lekkere zoete witte wijn jumbo landen? Als je niet van plan ben erg ver weg te gaan raden wij je aan om uitsluitend directe vluchten te kiezen.

Overleg altijd met je dierenarts! Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt reizen met jouw hond.

Je kunt natuurlijk even bellen. Over het algemeen zijn er drie manieren om je hond mee te nemen: Zorg dus dat je vantevoren goed op de hoogte bent van alle regels.

Voor deze optie geldt wel een maximaal gewicht van je huisdier en bepaalde afmetingen van de reistas. Vraag bij vliegen met hond naar zweden plannen van je vlucht altijd advies aan de maatschappij en zeg dat je met een hond reist! Je doet er dus verstandig aan om hem hier een paar weken voor vertrek dus al aan te laten wennen.

Andere: